ARBITRAZHI NDERKOMBETAR PDF

Dougul The Standard Penetration Test SPT shall be carried out in accordance with BS The test shall be carried out at intervals arbitrzhi 1 m in soils that are thought to be principally granular, and in all boreholes. In this Sub-Consultancy Agreement words and expressions shall have the same meanings as are respectively assigned to them in the Conditions, hereinafter referred to. In fact any mitigation nderkomnetar due to the proposed dam would have been far more consequential on the local environment than simply raising the road. Particular attention should be given to noting the condition of bridge approach embankments. Finally, international arbitration is governed by bilateral and multilateral treaties, including bilateral investment treaties or investment protection agreements, providing protections for investments against for instance expropriation, and bilateral friendship, commerce and navigation treaties, which deal only incidentally with international arbitration. In open land any surplus shall be heaped proud over the pit site.

Author:Kazik Tukora
Country:Brazil
Language:English (Spanish)
Genre:Software
Published (Last):27 November 2004
Pages:276
PDF File Size:19.47 Mb
ePub File Size:12.79 Mb
ISBN:305-2-91950-735-2
Downloads:14849
Price:Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader:VuktilarVetet ketu trajtohet Europa si Union, por duhet theksuar se Europa eshte nje copez e mardhenieve nderkombetare, dhe rrjedhimisht cdo sukses I saj adabtohet ne familjen e madhe nderkombetare.

Paraprakisht do te njihemi me konfliktin mosmarrveshjen dhe me zgjidhjen e tij si dy terma kyce qe do te udheheqin kete punim. Konflikti Mosmarrveshja Para se te shqyrtojme menyrat e zgjidhjes se konfliktit ne menyre paqesore ne te Drejten Nderkombetare, duhet te kuptojme se cfar eshte konflikti nderkombetar ne vetvete.

Konflikti mund te perkufizohet si nje ndryshim ne perfundimet e arritura te parapelqyera te nje rrethane perpjekjesh per marrveshje. Ne te tilla konflikte te perpjekjeve per marrveshje, shtetet zhvillojne aftesi qe u japin atyre mjete ndikimi per te fituar perfundime me te pershtatshme sesa cmund te kishin fituar pa kete mjet. Per zgjidhjen e konfliktit gjithnje jemi perpara dy rrugeve.

Te zgjidhjes se konfliktit ne menyre paqesore ose ne kundershtim me te paren eshte rruga e dyte, lufta. Praktika ka treguar se zgjidhja e konflikteve me menyren e pare, pra zgjidhjen paqesore te tyre, eshte kurdohere rruga me e thjeshte me ekonomike dhe si rrjedhoje me e drejte.

Per disa te tjere nje perfundim I keq. Megjithate ajo qe do te trajtojme ne eshte e kunderta e luftes dhe ne objektin tone do jene menyrat e zgjidhjes se konfliktit ne menyre paqesore, pa dhune, pa lufte metode kjo e mirepranuar nderkombetarisht dhe ne pamje te pare funksionale. Nje rast I tille ka qene ceshtja nr. Kjo konvente erdhi si nje plotesim qe iu be Konferences se Pare te Paqes per zgjidhjen paqesore te mosmarrveshjeve.

Arsyeja se pse ishte e nevojshme kjo konvente del qe ne nenin e saj te pare ku palet shprehin synimin e tyre per te shmangur perdorimin e forces ne mardheniet midis shteteve. Te gjitha aspektet e zgjidhjes paqesore te Mosmarrveshjeve burojne nga kjo konvente dhe ne do ti shqyrtojme me poshte. Konventa eshte rregullatori me I mire I ndermjetesimit , arbitrazhit, apo funksionimit te Komisioneve Hetimore , dhe kjo nxjerr ne pah rendesine e saj.

Zgjidhja e Konfliktit mosmarrveshjes Zhvillimi dhe zbatimi I strategjive paqesore per zgjidhjen e konflikteve, nepermjet perdorimit te formave te tjera te ndikimit te ndryshme nga dhuna, njihet me termin e pergjithshem zgjidhje konflikti. Kjo metode eshte ne konkurence me metoden e dhunes pothuajse ne te gjitha konfliktet nderkombetare. Shumica e konflikteve te sotme nderkombetare kane nje ose me shume pale ndermjetesuese qe punojne rregullisht per te zgjidhur konfliktet pa dhune.

Ndermjetesuesja me e rendesishme ne skenen boterore sot eshte OKB-ja. Megjithate per disa konflikte te tjera rajonale kane ndermjetesuar organizata rajonale , si psh Bashkimi Europian ose Organizata e Shteteve Amerikane. Ne keto raste ndermjetesues mund te jete nje shtet i caktuar ose edhe nje individ I vecante. Nje president tjeter me nje rol te fuqishem ne ndermjetesim ishte edhe Xhimi Karter, I cili doli si ndermjetesues I konflikteve nderkombetare.

Ai arriti te beje marrveshje ne Korene e Veriut ne lidhje me perhapjen e armeve berthamore, ne Haiti ne lidhje me tranzicionin demokratik, si dhe ne Bosnje e Sudan per armepushim. Ndermjetesimi mund te jete i larmishmem.

HAJRA CHOUDHARY WORKSHOP TECHNOLOGY VOL 2 PDF

International Arbitration Resources

Vetet ketu trajtohet Europa si Union, por duhet theksuar se Europa eshte nje copez e mardhenieve nderkombetare, dhe rrjedhimisht cdo sukses I saj adabtohet ne familjen e madhe nderkombetare. Paraprakisht do te njihemi me konfliktin mosmarrveshjen dhe me zgjidhjen e tij si dy terma kyce qe do te udheheqin kete punim. Konflikti Mosmarrveshja Para se te shqyrtojme menyrat e zgjidhjes se konfliktit ne menyre paqesore ne te Drejten Nderkombetare, duhet te kuptojme se cfar eshte konflikti nderkombetar ne vetvete. Konflikti mund te perkufizohet si nje ndryshim ne perfundimet e arritura te parapelqyera te nje rrethane perpjekjesh per marrveshje. Ne te tilla konflikte te perpjekjeve per marrveshje, shtetet zhvillojne aftesi qe u japin atyre mjete ndikimi per te fituar perfundime me te pershtatshme sesa cmund te kishin fituar pa kete mjet. Per zgjidhjen e konfliktit gjithnje jemi perpara dy rrugeve. Te zgjidhjes se konfliktit ne menyre paqesore ose ne kundershtim me te paren eshte rruga e dyte, lufta.

ALMERING ANALYSE PDF

ARBITRAZHI NDERKOMBETAR PDF

Fegis All computer results shall be summarised in an understandable table. The foundations of future bridges and large culverts should be inspected looking out for signs of structure or foundation failure and noting the type nderlombetar foundation used. EGIS Route have been awarded a design contract to study alternative options along the affected area of about 4km. Feedback from clients and colleagues on Willingness to Work Again. Refer to Clause 4.

CAMDEN BENARES PDF

Çfarë Është Arbitrazhi Nderkombëtar?

.

CY8C29466 DATASHEET PDF

International Arbitration in Kyrgyzstan

.

Related Articles